Jadłospis
Data, dzień tygodnia | Jadłospis |
---|---|
poniedziałek, 17.03.2025 | I danie: Zalewajka z białą kiełbasą i ziemniakami II danie: Naleśniki z owocami, sos czekoladowy, sos owocowy Deser: Jabłko Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja |
wtorek, 18.03.2025 | I danie: Zupa pomidorowa z makaronem II danie: Pieczeń rzymska, ziemniaki, marchewka z groszkiem Deser: Jogurt owocowy Alergeny: seler, gluten, mleko |
środa, 19.03.2025 | I danie: Krem z białych warzyw z grzankami II danie: Gulasz mięsny w sosie grzybowym, kasza pęczak, brokuł gotowany Deser: Jabłko Alergeny: seler, gluten |
czwartek, 20.03.2025 | I danie: Barszcz ukraiński II danie: Kluski na parze, sos śmietanowo-jogurtowy z cynamonem Deser: Banan Alergeny: seler, gluten, mleko |
piątek, 21.03.2025 | I danie: Krupnik z ziemniakami II danie: Makaron pióra z kurczakiem w sosie szpinakowym Deser: Jabłko Alergeny: seler, gluten |
Wszystkie zupy gotowane są na wywarze mięsnym, ze świeżymi warzywami i natką pietruszki.
Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie wynikających z przyczyn niezależnych.