Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Data, dzień tygodnia

Jadłospis

poniedziałek, 05.05.2025 r.

I danie: Zalewajka z ziemniakami i kiełbasą

II danie: Makaron z białym serem, sos śmietanowo-jogurtowy

Deser: Jabłko

Alergeny: seler, gluten, mleko

wtorek, 06.05.2025 r.

I danie: Zupa jarzynowa z zacierkami

II danie: Filet z indyka w sosie beszamelowym, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka

Deser: Banan

Alergeny: seler, gluten, mleko

środa, 07.05.2025 r.

I danie: Zupa pieczarkowa z ziemniakami 

II danie: Makaron spaghetti w sosie bolońskim z żółtym serem 

Deser: Deser mleczny

Alergeny: seler, gluten, mleko

czwartek, 08.05.2025 r.

I danie: Krem z brokułów z grzankami

II danie: Gulasz wieprzowy, kasza pęczak, buraczki zasmażane

Deser: Sok

Alergeny: seler, gluten

piątek, 09.05.2025 r.

I danie: Krupnik z ziemniakami

II danie: Kluski śląskie z sosem pieczarkowym, surówka colesław

Deser: 

Alergeny: seler, gluten, mleko

Wszystkie zupy gotowane są na wywarze mięsnym, ze świeżymi warzywami i natką pietruszki.

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie wynikających z przyczyn niezależnych.