Jadłospis
Data, dzień tygodnia | Jadłospis |
|---|---|
poniedziałek, 03.11.2025 r. | I danie: Zalewajka z kiełbasą II danie: Kluski leniwe z masłem i cukrem, kompot Deser: Jabłko Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja |
wtorek, 04.11.2025 r. | I danie: Rosół z makaronem II danie: Polędwiczki w sosie grzybowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot Deser: Wafle kukurydziane Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja |
środa, 05.11.2025 r. | I danie: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami II danie: Fuczki (smażone placki z ciasta naleśnikowego z kapustą), kompot Deser: Deser mleczny Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja |
czwartek, 06.11.2025 r. | I danie: Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami II danie: Pulpety z mięsa indyczego w sosie pomidorowym, ryż, surówka selerowa z rodzynkami, kompot Deser: Gruszka Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja |
piątek, 07.11.2025 r. | I danie: Zupa pomidorowa zabielana ryżem II danie: Miruna pieczona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot Deser: Banan Alergeny: ryba, jaja, gluten, seler, mleko |
Wszystkie zupy gotowane są na wywarze mięsnym, ze świeżymi warzywami i natką pietruszki.
Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie wynikających z przyczyn niezależnych.
