Jadłospis
Data, dzień tygodnia | Jadłospis |
---|---|
poniedziałek, 15.09.2025 r. | I danie: Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami II danie: Ryż ze śmietaną i truskawkami, kompot Deser: Gruszka Alergeny: seler, gluten, mleko |
wtorek, 16.09.2025 r. | I danie: Rosół z makaronem II danie: Udko z kurczaka pieczone, ziemniaki, mizeria, kompot Deser: Śliwka Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja |
środa, 17.09.2025 r. | I danie: Zupa pieczarkowa z makaronem zabielana śmietaną II danie: Leczo, pieczywo, kompot Deser: Deser mleczny Alergeny: seler, gluten, mleko |
czwartek, 18.09.2025 r. | I danie: Zupa jarzynowa ze świeżych warzyw zabielana śmietaną II danie: Karkówka duszona w sosie, kasza pęczak, buraczki zasmażane, kompot Deser: Jabłko Alergeny: seler, gluten, mleko |
piątek, 19.09.2025 r. | I danie: Zupa pomidorowa z makaronem zabielana śmietaną II danie: Łosoś w cieście naleśnikowym, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka, kompot Deser: Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja |
Wszystkie zupy gotowane są na wywarze mięsnym, ze świeżymi warzywami i natką pietruszki.
Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie wynikających z przyczyn niezależnych.